flagman.bgснимки: ФлагманРядък вид черноморска костенурка се появи на Северния плаж в Бургас,

...
flagman.bgснимки: ФлагманРядък вид черноморска костенурка се появи на Северния плаж в Бургас,
Коментари Харесай

Рядка мини костенурка се появи на Северния плаж в Бургас

flagman.bg

фотоси: Флагман

Рядък вид черноморска костенурка се появи на Северния плаж в Бургас, алармира читателка на Флагман.бг. Размерите на морското влечуго са много нищожни, само че по шарката на черупката можем да предположим, че е от предпазения тип „ Карета ”.

Видът се среща извънредно рядко в Черно море, той е по-скоро типичен за Средиземно море, само че появяването на морска костенурка винаги провокира голям интерес.

На фотосите е мъчно да се преценяват размерите на костенурката – може би към 3 см. Този клас влечуги може да доближи дължина от 100 см.



През актуалното столетие морската костенурка Карета е намирана единствено два пъти край нашето черноморско крайбрежие — при нос Шабла и край Приморско. За разлика от ядливата морска костенурка, която се храни основно с водорасли, Каретата е див звяр. Тя яде лакомо разнообразни ракообразни, охлюви и по-дребни риби.

„ В никакъв случай не съм желала да я задържа, тъй като ще почине при мен. Влязох малко във вътрешността в морето и я пуснах да плува. Имаше леко неспокойствие и може би по тази причина морето я е изхвърлило ”, описа още дамата, докоснала се до изчезващия тип костенурка. 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР